Første uken i oktober samlet ledere i familiearbeid til UIO fra ulike land til en strategi konferanse i byen Fortaleza i Brasil. «Det er fint å komme sammen fra hele verden og lytte til hva Gud har for oss i familiearbeidet i årene fremover», sier Geir Edvin Frøen. Han deltok på konferansen med en delegasjon fra Norge.

Fra Norge til verden

Familiearbeidet har spredd seg til flere enn 40 land, etter at det begynte på Grimerud i 1976. I år har de også fått sitt eget fakultet i University of the Nations (UofN), der målet er å utruste flere til arbeid med familier. Dette gjøres gjennom ulike familieskoler, både online og på ulike UIO sentre. Brasil er det landet som arrangerer flest familieskoler hvert år. 

Fortaleza deklarasjon

Tema for konferansen var: Velkommen til hans bord. «Det er forfriskende å komme til han og vite at han har gjort alt klart for oss». De lagde en deklarasjon etter samlingen, som oppsummerer noe av det de opplevde Gud talte om. «Fortaleza betyr festning på portugisisk, det minner oss på at det er Gud som er vår festning, og det er han som er vårt banner over alt det vi står i».

Lederskifte

På samlingen ble det også markert endringer i lederskapet til det internasjonale familiearbeidet. Trond Sæthren har vært med å lede dette arbeidet i fire år, men avsluttet sin fulltidstjeneste i UIO denne sommeren. «Trond har virkelig vært til stor velsignelse for familiearbeid, både i Norge og i hans internasjonale virke. Det var flott å få æret han og Anne-Helen for tjenesten de har stått i over mange år, og be Guds rike velsignelse over hva Gud har for de videre», avslutter Geir Edvin.