Toppmeny

Om oss

OM OSS

Velkommen til Familiefokus!

Alle forhold har godt av å komme seg på “service” en gang i blant. Familiefokus er en organisasjon som ønsker å hjelpe familier til å fungere best mulig sammen. Vi vil være tilstede som rådgivere både til de som får familien til å fungere og til de som synes ekteskapet og familielivet er litt vanskelig.

Familiefokus er Ungdom i Oppdrags familiearbeid og ble startet i 1976. Ungdom i Oppdrag er en misjonsorganisasjon med fokus på trening av unge mennesker til misjon. I veiledning av ungdom som gikk på evangeliseringskursene, ble det klart at mange hadde problemer som skyldtes problemer i hjemmet og i familien. Ut fra denne erkjennelsen kom visjonen om å :

«FORBEREDE MORGENDAGENS GENERASJON FOR MISJON VED Å HJELPE FAMILIENE MED GUDS PRINSIPPER FOR SAMLIV.»

Det ble utarbeidet et visjon skriv etter hvert, og der heter det:

VISJON – MÅL.
Hjelpe familier og enkeltmennesker til et rikere kristenliv. Formidle Guds ubetingede kjærlighet og Guds prinsipper for samliv.
Utfordre, utruste og mobilisere familier og enkeltmennesker til evangelisering og misjon.
Hjelpe til å spre familieundervisning til menigheter og organisasjoner.

Visjonen og målet oppsummeres i fire ord som har fulgt Familiefokus siden starten: Nytt liv-Nye Hjem
I dette ligger en overbevisning om at Guds rikes prinsipper for samliv er høyaktuelle for mennesker i dag, og når enkeltmennesker i en familie får et møte med den levende Gud, så har dette stor påvirkning på hele familien.
Vi gjør dette gjennom weekender, familieleirer, Familieteam, Family adventures, og ikke minst gjennom det Regionale arbeidet. Akkurat nå er det 14 aktive regioner fra nord til sør. Annet hvert år kjører vi en skole for familier kalt Family Ministries School. Den neste starter 4. mars 2012.

Vi tilbyr også det førekteskapelige veiledningskurset Å bli ett” med sertifiserte veiledere i ditt lokale nærmiljø.

Siden starten har over 40.000 deltatt på våre arrangementer. Arbeidet har spredt seg videre til å bli et internasjonalt arbeid innenfor Ungdom i Oppdrag (Youth With a Mission, YWAM). YWAM er i dag blant de største misjonsorganisasjonene i verden. Norge er det landet som driver det største familiearbeidet i YWAM. I Norge ligger hovedkontoret på Grimerud gård utenfor Hamar.

Vi ønsker å gi ektepar og familier inspirasjon til å skape gode relasjoner, bygge familien på et bibelsk fundament og skape minner for livet. Vårt mål er å støtte familier til å bygge sunne og gode relasjoner i ekteskap og familie.Ved våre arrangementer får man undervisning om f.eks. bibelsk grunnlag for samliv og ekteskap, forskjeller mellom mann og kvinne, barn, oppdragelse, lidenskap, svigerforeldre, tilgivelse, sex, kommunikasjon…

Selv om man kan få god hjelp av å delta på våre arrangementer er noe av vår visjon å se en bevegelse av familier som hjelper andre familier – livsnære grupper, familiegrupper, med møtepunkter gjennom hele året. Dette gjør sommerleirene og weekendene til noe mye mer enn bare en «innsprøytning.» Da får man også en mulighet til å samtale videre om gleder og sorger og samtidig hjelpe andre familier igjen. Alt til det beste for hverandres familier.

Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål eller kommentarer, ønsker seminarer der du bor eller rett og slett vil være med å bidra!

Vi ønsker deg alt godt!

MVH

Nasjonale ledere for Familiefokus,

Anne-Helen & Trond Sæthren