Toppmeny

Samlivskurs etter Gottman-metoden

Dato: 10. feb. 2017 - 12. feb. 2017

En parweekend der man får praktisert det som virkelig bygger sterke samliv

I februar får du anledning til et helgekurs på Grimerud. Familiefokus er med i et større samarbeidsprosjekt med profesjonelle for å tilby litteratur og kurs fra Professor Emeritus John M Gottman – også kjent som verdens fremste samlivsforsker

Familiefokus ønsker med dette å bidra med forskningsbasert og beviselig hjelpsomme verktøy til ektepar i samfunn og menighet. Det forskningsbaserte samlivskurset, er basert på fire tiår med studier av flere tusen par.

Kursmateriellet er oppdatert og rykende ferskt fra Gottmaninstituttet, USA i september og tilbys på norsk denne høsten. Omfattende forskning og fakta blir presentert i et enkelt språk og lettfattelige oppgaver. Vil du både lære om og praktisere vanene som beviselig kjennetegner gode parforhold en helg?

På kurset får du boken, som bærer samme navn. Den er en viktig del av prosjektet og er nå tilgjengelig i bokhandelen og omtalt i flere riksdekkende medier.


Fagmessig bakgrunn?

 • Gottman har forsket på tusener av par over fire tiår. Det ledet til fakta om hva som gjør at par holder sammen livet ut. Professoren kan forutsi et pars stabilitet etter få minutters observasjon basert på dette.
 • Gottman har gjort omfattende studier av hvilke terapeutiske redskap som er mest effektive for å hjelpe par i risikosonen til å tilegne seg ferdighetene til stabile, varige parforhold.
 • Gottmans metode for parterapi, ble resultatet av denne kunnskapen. Hjelpen etter denne metoden har vist større holdbarhet og mindre tilbakefall etter terapi, ifølge studier.

Underviser:
Egil Rise har i en årrekke jobbet etter Gottmans metode for parterapi og er godkjent underviser for Gottmans samlivskurs. Han driver til daglig Rise familieterapi. Han kommer sammen med sin kone Elsa Rise. Sammen har de tre barn.

Nina og Jarle Ravndal er Familiefokus sine drivkrefter for å realisere dette prosjektet. De har fire barn sammen. Begge kommer og bidrar på kurset.

Dette vil du lære om og øve på:

 • Styrke vennskap, respekt og anerkjennelse
 • Styrke romantikk, ømhet og lidenskap i forholdet
 • Ferdigheter til å møte konflikter på en hjelpsom måte
 • Ferdigheter til å løse løsbare problemer og håndtere vedvarende konflikter
 • Hvordan bygge felles mening

Å delta på kurs har fordeler fremfor å lese en bok:

 • Kurset gir strukturert gjennomgang og forutsigbarhet
 • Begge deltar og øver sammen, fremfor at man leser hver for seg
 • Øvelsene forklares og vises før man går i gang (det er ingen gruppesamtaler)

Hvem er kurset hensiktsmessig for?
Kurset passer for par som har det bra og vil styrke det de har. De passer for par som opplever det litt vanskelig å forstå hverandre og opplever at samtaler går litt i ring rundt de samme vanskelige temaene. Par som opplever at det er behov for mer gnist og nærhet i forholdet. I noen parforhold er den ene imot å oppsøke parterapi. Samlivskurs kan da være en tilnærming.

Pris:
Kursavgift: 5000 kr/par inkluderer full kost og materiell (inkl Gottmanboka).
Losji på Grimerud: 800kr/par på internatrom (begrenset antall rom).

Første undervisning starter fredag kveld kl 19. Registrering fra kl 17 til 1830.

Det serveres varm mat fra kl 1730 til 1830.

Påmelding:
Kontakt familie@ywam.no

 

Sted

Grimerud Gård, Ottestad
Laster kart ....